Kurutulmuş gülü içindeki tozlarından ayırmak için süzgeçten geçirip, elinizle ufalayın.Bir tencereye alın ve 2 su bardağı su ekleyip, kaynatın. Suyunu süzün ve bir kenara alın.
Hamur için yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpıcı ile çırpın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarin, ayçiçek yağı, yoğurt, un, nişasta ve kabartma tozunu katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Büyük boy kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Servis yapacağınız zaman kekin ıslanması için önce boylamasına, daha sonra enlemesine kesin ve üzerine hazırladığınız gül suyunu gezdirin. Üzerine hindistan cevizi serpip, tomurcuk gül ve yaprakları ile süsleyin.
Sos için gül, toz şeker ve suyu kaynatın. Suyun içinden süzgeç ile gülleri çıkarın. Suyu tereyağını katıp, koyu bir sos kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Dilimlenmiş kekle servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.