Fındıklı ve Portakallı Kek

Fındıklı ve Portakallı Kek

Fındık parçacıkları ve portakal aromasıyla lezzetli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un,1 çay kaşığı kabartma tozu ve nişastayı birlikte eleyin. Başka bir kapta yumurta, yumurta akı ve 1 su bardağı toz şekerini kıvamlı bir hal alana kadar çırpın.
  • 2
    Un, kabartma tozu ve nişastayı, portakal kabuğunu, portakal suyunu, vanilyayı, fındık yağını ve fındıkları yumurtalı karışıma ekleyin. Metal bir kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına yayın.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 1-2 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartın. Çırpılmış krema ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...