Arap Kek

Arap Kek

Arap kek, çay saatlerinize lezzet katacak bir kek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını eritip soğuması için kenara alın. Yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp iyice çırpın. Süt ve erimiş tereyağını ekleyip 1-2 defa daha çırpın. Sade kek un, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
  • 2
    Karışımı yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Çikolata sosu için toz çikolata karışımını sütle birlikte pişirin. Sos soğuyunca kekin üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...