Ananaslı Alt-üst Keki

Ananaslı Alt-üst Keki

Lezzetli ananaslı kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını eritip, içine toz şeker katın ve karıştırın. 26 cm çapındaki yuvarlak kek kalıbının dibine bu karışımı yayın. Üzerine ananas dilimlerini dizin. Ortalarına birer üzüm tanesi koyun ve kenara alın.
  • 2
    Diğer taraftan hamur için derin bir kapta tereyağı ile toz şekeri karıştırın. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin. Yumurtalı karışımın içine biraz un ve süt ekleyip, karıştırın. Kalan un ve sütü yavaşça dökerek çırpın. Tuz katın ve tekrar çırpın.
  • 3
    Hazırladığınız hamuru kalıbın içindeki ananas dilimlerinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra kalıbında 10 dakika dinlendirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Sıcakken dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...