Selanik Gevreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YUMURTA ve tozşekeri derin bir kasede mikserle 10 dakika çırpın. Margarin, tereyağı, sıvıyağ ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika daha çırpın. Elenmiş un, ceviz ve meyve kurusunu ekleyip, tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırın ve yağlanmış orta büyüklükteki bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından alın ve 10-15 dakika soğuttuktan sonra dikdörtgen şeklinde dilimleyin. Tekrar araları açık olarak tepsiye dizin ve 150 derece fırında 45-60 dakika arasında iyice kızarana kadar kontrol ederek tutun. Ilınınca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL