Sebzeli Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABAĞI rendeleyin ve suyunu sıkıp, bir kaba alın. Rendenin ince tarafıyla pırasa ve havucu rendeleyip, kabağa ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Yoğurt, yağ, kepekli un, un, yumurta, karbonat, kabartma tozu ve limon suyunu katın. Tuz, karabiber ve pulbiber ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice yoğurun. Ekmek şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bıçakla çizik atıp, yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir kürdanla kontrol ederek (ekmeğe bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...