Sakızlı Şeftali-Kayısı Marmeladı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ŞEFTALİLERİN kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyerek bir tencereye alın. Üzerine çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz kayısıları ve suyu ilave edin. Meyveler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Damla sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Çıkarıp havanda dövün. Ilınan meyveleri blenderden geçirip yeniden tencereye alın. Üzerine tozşeker ve damla sakızı ekleyin. Kısık ateşte dibi tutmasın diye arada bir karıştırarak 45 dakika pişirin. Üzerine limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...