Portakallı Elma-Armut Marmeladı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ELMALARIN kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın ve bir tencereye alın. Armutların da saplarını kesip çekirdek yataklarını çıkarın ve elmaların üzerine ekleyin. Tencereye suyu katın ve kapağını kapın. Kısık ateşte, dibinin tutmaması için arada bir karıştırarak meyveler yumuşayana dek pişirin. Ilındıktan sonra karışımı blenderden geçirip, yeniden tencereye alın. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu, tozşeker, karanfil ve tarçın ilave edin. Kısık ateşte arada bir dibi tutmasın diye karıştırarak 45 dakika pişirin. Limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Çubuk tarçınları içinden alın. Soğuyunca temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL