Patlıcanlı Piknik Kanepe
ORTA
10 ADET
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI kabukları ile közleyin. Bıçakla yukarıdan aşağıya çizin ve içlerini kaşık yardımıyla bir kaba boşaltın. İnce kıydığınız sarmısakları ve tuzu ekledikten sonra soğumasını bekleyin. Soğuduğunda mayonezi ve iri
çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Saklama kabına alarak buzdolabında saklayın. Pikniğe gittiğinizde, üçgen şekilde kestiğiniz tost ekmeklerine bolca sürün. Üzerlerini mayonez, renkle biber ve haşlanmış yumurta dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
AŞÇININ NOTUPatlıcanları, piknikte mangalda közleyerek de patlıcanlı sosu hazırlayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL