Kuşburnu Marmelatı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuşburnuları uç kısımlarını bıçakla kesip temizlerin.
    Daha sonra güzelce yıkayıp düdüklü tencereye üstüne bir parmak geçecek kadar su ilave ederek 1 saate yakın pişirin.
    Pişen kuşburnularını isterseniz blanderda azıcık öğütün isterseniz de püre aletiyle ezin.
    Ezdiğiniz kuşburnularını önce bir makarna süzgecinden geçirin.
    Daha sonra daha ince bir elekten en sonunda da un eleğinden geçirmeniz gerekiyor. Hatta ben un eleğinden iki kere geçirdim.Biraz su katarak elekten geçirebilirsiniz çok koyulaşırsa. Çekirdek ve posaları ben bir kere daha suyla katıştırıp tekrar süzmüştüm .Ziyan olmasın diye.
    Süzdüğünüz kuşburnularını geniş bir tencereye alıp 3-3,5 saat arası karıştırarak kaynatıyoruz. Kıvamı boza kıvamına geldiği zaman şeker ilave ediyoruz. Şekeri kendi damak tadınıza göre ayarlamanız gerekiyor. Ölçüsünü net veremiyorum çünkü kaynadığı için sürekli suyu azalıyor ve başlangıçta ne kadar su konduğunu tam ölçemiyorsunuz.
    şekeri ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatın .Eğer şekerden dolayı sulanırsa boza kıvamı olana kadar kaynatın ve çay tabağı testi yapabilirsiniz. Parmağınızı sürdüğünüzde araları kapanmayacak. Hepsi bu kadar kolay ama uğraşması çok olan bir marmelat .Artık hazır alıp yermisiniz yada ben gözümü karartırım yaparım derseniz kolay gelsin ve Afiyet olsun...

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...