Kuru Yemişli Ve Kuru Meyveli Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BUĞDAY unu ve tam buğday ununu yoğurma kabına alın. Üzerine instant maya, küçük doğranmış kuru incir, kayısı, üzüm, antepfıstığı, fındık, ceviz, tozşeker, tarçın, karanfil ve tuz ekleyip harmanlayın. Su ve sütü azar azar ilave ederek hamuru yoğurun. Hamuru yağlanmış derin bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kaplayıp oda sıcaklığında iki misli büyüklüğe ulaşana dek mayalandırın. Daha sonra unlu bir zeminde hamuru yoğurup iki eşit parçaya ayırın. Her iki parçayı da yuvarlak somun haline getirip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üzerine keskin bir bıçakla + şeklinde çizikler atıp un serpin. Fırın tepsine aldığınız hamurları, oda sıcaklığında üzerlerine nemli bez örterek 30 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçak batırıp kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL