Kuru Yemişli Ve Kuru Meyveli Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BUĞDAY unu ve tam buğday ununu yoğurma kabına alın. Üzerine instant maya, küçük doğranmış kuru incir, kayısı, üzüm, antepfıstığı, fındık, ceviz, tozşeker, tarçın, karanfil ve tuz ekleyip harmanlayın. Su ve sütü azar azar ilave ederek hamuru yoğurun. Hamuru yağlanmış derin bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kaplayıp oda sıcaklığında iki misli büyüklüğe ulaşana dek mayalandırın. Daha sonra unlu bir zeminde hamuru yoğurup iki eşit parçaya ayırın. Her iki parçayı da yuvarlak somun haline getirip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üzerine keskin bir bıçakla + şeklinde çizikler atıp un serpin. Fırın tepsine aldığınız hamurları, oda sıcaklığında üzerlerine nemli bez örterek 30 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçak batırıp kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL