Kayısı Konservesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kayısıları yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini ayırın. Bademleri 4-5 dakika haşlayıp kabuklarını çıkartın. Kayısıların kesik yerleri alta gelecek şekilde kavanoza yerleştirip aralarına bademleri serpin. 1 kiloluk kavanoz için; 1 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı suyu 5 dakika kaynatarak şurup hazırlayın. Şurup sıcakken, üstünde 1 parmak boşluk kalacak şekilde kavanoza boşaltın. Bir bıçağı birkaç kere kayısılarla kavanozun kenarı arasına sokarak havasını alın. Kavanozun ağzını iyice kurulayıp, ardından kapağını kapatın. Büyük bir tencereyi suyla doldurun ve kavanozun kapağı altta kalacak şekilde içine yerleştirip yarım saat kaynatın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...