Kayısı Konservesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kayısıları yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini ayırın. Bademleri 4-5 dakika haşlayıp kabuklarını çıkartın. Kayısıların kesik yerleri alta gelecek şekilde kavanoza yerleştirip aralarına bademleri serpin. 1 kiloluk kavanoz için; 1 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı suyu 5 dakika kaynatarak şurup hazırlayın. Şurup sıcakken, üstünde 1 parmak boşluk kalacak şekilde kavanoza boşaltın. Bir bıçağı birkaç kere kayısılarla kavanozun kenarı arasına sokarak havasını alın. Kavanozun ağzını iyice kurulayıp, ardından kapağını kapatın. Büyük bir tencereyi suyla doldurun ve kavanozun kapağı altta kalacak şekilde içine yerleştirip yarım saat kaynatın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL