CEVİZLİ PORTAKAL REÇELİ

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Portakalları bir güzel yıkayın ve dış kabuklarını rendenin ince tarafıyla ince bir tabaka halinde rendeleyin.Sonra kalan kabuklarını beyaz kısımlarına denk gelmeyecek şekilde soyun.Soydugunuz kabukları dilediginiz büyüklük de dilimleyin ve derin bir tencereye koyarak üstünü geçecek kadar su koyun ve ocaga koyun.
    Su kaynayınca portakallar yumuşayana kadar daha kaynattın sonra suyunu süzüp tekrar üstüne su ekleyin Ama bu sefer ocaga koymayın.Ve 2 gün boyunca sürekli suyunu degiştirerek acısının çıkmasını saglayın.İkinci günün sonunda suyunu süzün,üstüne şekerini ve kabuklarını soyarak dogradıgınız portakalları ekleyin.Ve şeker suyunu salana kadar bekletin.Tahta kaşıkla şekerini karıştırın ve bir gece şekerde(ben 1 gece beklettim ama siz şeker eriyince ocaga koyabilirsiniz) bekletin.Ertesi gün baya bir sulanmış olacak.(hiç su eklemesi yapmayın)Tekrar ocaga koyun ilk önce yüksek ateşte kaynayıncada kısık ateşte pişmeye bırakın.Yaklaşık 40-50 dakika sonra yani piştikten sonra limon suyunu ve cevizini ekleyin.Ve 10 dakika sonra altını kapatın.Soguyunca kavanozlara doldurun.

    Afiyet olsun.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.