Cevizli Ve Yeşil Zeytinli Kepek Ekmeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TOZ mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine yarım çay bardağı ılık su ile tozşeker ilave edip karıştırın ve 15 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına aktarıp, ortasını havuz şeklinde açın. Eritilmiş maya, yeşil zeytin, ceviz ve tuzu ekleyin. 2 su bardağı suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru yuvarlak bir top haline getirip, hafifçe yağlanmış bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kapatın. Oda sıcaklığında iki katı büyüklüğüne ulaşana kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra hamuru yoğurun ve unlu tezgahta uzun ekmek formu verin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine keskin bir bıçakla 4 verev çizik atın. Bir fırça ile su sürün. Ceviz ve un serpin. Tepsideki ekmeğin üzerine nemli bir bez örterek 20-30 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçakla kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.