Cevizli Ve Yeşil Zeytinli Kepek Ekmeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TOZ mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine yarım çay bardağı ılık su ile tozşeker ilave edip karıştırın ve 15 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına aktarıp, ortasını havuz şeklinde açın. Eritilmiş maya, yeşil zeytin, ceviz ve tuzu ekleyin. 2 su bardağı suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru yuvarlak bir top haline getirip, hafifçe yağlanmış bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kapatın. Oda sıcaklığında iki katı büyüklüğüne ulaşana kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra hamuru yoğurun ve unlu tezgahta uzun ekmek formu verin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine keskin bir bıçakla 4 verev çizik atın. Bir fırça ile su sürün. Ceviz ve un serpin. Tepsideki ekmeğin üzerine nemli bir bez örterek 20-30 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçakla kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...