Çay Lokumu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YumurtayI iyice çırpın. Yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edip, hamuru yoğurun. Hamur elinize yapışmayacak hale gelene dek yoğurun. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve her birini avucunuzda yuvarlayın. Teker teker, merdane ile tabak büyüklüğünda açın (aşağı yukarı bardak camı kalınlığında bir hamur olmalı). Daire şeklindeki hamuru önce enlemesine ikiye, sonra boyuna 5 cm aralıklarla kesin. Kestiğiniz her parça hamurun kenarına hafif kesikler atın. Bol yağda kızartın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...