Çay Lokumu
ORTA
8 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YumurtayI iyice çırpın. Yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edip, hamuru yoğurun. Hamur elinize yapışmayacak hale gelene dek yoğurun. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve her birini avucunuzda yuvarlayın. Teker teker, merdane ile tabak büyüklüğünda açın (aşağı yukarı bardak camı kalınlığında bir hamur olmalı). Daire şeklindeki hamuru önce enlemesine ikiye, sonra boyuna 5 cm aralıklarla kesin. Kestiğiniz her parça hamurun kenarına hafif kesikler atın. Bol yağda kızartın.AŞÇININ NOTUHamurları kızartırken, tencereyi sallayarak yağın hamurların üzerine çıkmasını sağlayın. Böylece daha güzel kabarır.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL