Çay Lokumu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YumurtayI iyice çırpın. Yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edip, hamuru yoğurun. Hamur elinize yapışmayacak hale gelene dek yoğurun. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve her birini avucunuzda yuvarlayın. Teker teker, merdane ile tabak büyüklüğünda açın (aşağı yukarı bardak camı kalınlığında bir hamur olmalı). Daire şeklindeki hamuru önce enlemesine ikiye, sonra boyuna 5 cm aralıklarla kesin. Kestiğiniz her parça hamurun kenarına hafif kesikler atın. Bol yağda kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL