Bir tencereye bol su koyup kaynatın. Yıkadığınız domatesleri kaynayan suya atıp 1-2 dakika haşlayın. Sudan bir süzgeç yardımı ile alıp soğuk suyun içine atın. Daha sonra kabuklarını soyup sap kısımlarının olduğu yerdeki sert bölümleri bıçakla çıkarıp alın. Aralarında boşluk kalamayacak şekilde 1 litrelik kavanozlara doldurup üstlerine 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bir bıçağı birkaç kere domateslerle kavanozun kenarları arasına batırıp çıkararak havasını alın. Kavanozların ağızlarını kurulayıp kapaklarını sıkıca kapatın. Büyük bir tencerenin içine koyup üstlerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Su kaynamaya başladıktan 40-45 dakika sonra kavanozları tencereden alıp soğutun. Uygun bir yerde saklamaya bırakın.