Bademli Ve Kayısılı Şeftali Marmeladı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ŞEFTALİLERİ ve kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun ve kenara alın. Temizlediğiniz meyveleri yayvan bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin ve yumuşayana dek kaynatın. Ocaktan alıp soğutun. Daha sonra tel süzgeçten geçirip yeniden tencereye alın. Üzerine tozşeker ilave edin. Ocağa oturtup kısık ateşte kıvam alana dek kaynatın. Limon suyunu ve bademleri ekleyin. Bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL