9 adet kuru yufka
YUFKALARI ISLATMAK İÇİN
2.5 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
YUFKA ARALARI İÇİN
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
İÇ HARCI İÇİN
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
200-250 gram yağsız dana kıyma
11 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Katlanmış haldeki yufkaları açılacak hale getirmek için su ve süt karışımı ile ıslatın. Daha sonra dinlenmeye bırakın. Tek tek açıp kenara alın. İç harcı için soğanı ince doğrayın. Geniş bir tavada soğanı tereyağında ve ayçiçeği yağında yumuşayana kadar çevirin. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
3 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek büyük boy yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Üzerine soğanlı harcın üçte birini yayıp diğer 3 adet yufkayı aynı şekilde aralarına eritilmiş tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. Kalan soğanlı harcı yayıp kalan yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizin. En üstteki yufkanın üzerine bolca eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Hafifçe ılındığında dilimleyip servis yapın.