HAMUR İÇİN
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeteri kadar ılık su
Yeteri kadar tuz
HARÇ İÇİN
2 adet soğan
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş domates
Birer çay kaşığı tuz, nane ve kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
KIZARTMAK İÇİN
2.5 su bardağı ayçiçeği yağı
Hamur için unu derince bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Yaş mayayı, yarım su bardağı ılık suyu ve toz şekeri ilave ederek birkaç dakika karıştırın. Daha sonra unun ortasına tuzla birlikte ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar azar azar ılık suyu ilave edin. Yarım saat dinlendirin.
Harç için soğanı küp doğrayıp, yarım çay bardağı ayçiçeği yağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. Zaman zaman tahta kaşık yardımıyla bastırarak kıymayı topaklanmadan rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Domatesi katıp, malzemeye yedirin. Baharatlarını ayarlayın. Domates suyunu çekecek kadar kavurun. Ocağı kapatmaya yakın kıyılmış maydanozu ekleyin. Malzemeyi harmanlayın. Bir kenarda soğumaya alın.
Kıymalı iç harç kenarda soğurken, yarımca hamurlarını açın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Kahve fincanı tabağı büyüklüğünde ve yarım cm kalınlığında yuvarlakça hamurlar açın. Ilınmış iç harcı hamurların bir yarısına koyup diğer yarısını üzerine yarım ay şeklinde kapatın. Uçlarını çatalla sıkıca bastırarak kapatın. Kızgın derin yağda önlü arkalı altın sarısı renk alana kadar kızartın. Fazla yağını süzdürüp servis yapın.