Makarna Pastası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BİR tencereye 6-7 bardak su koyup kaynatın. ‹çine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın. Sonrasında makarnaların suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli tavaya, kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını koyup, üzerine makarnaların bir bölümünü döşeyin (veya fırın tepsisi de olabilir). Peynirleri bir kabın içine rendeleyip, ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Karışımı tavadaki makarnaların üzerine yayarak dökün. Son olarak kalan makarnaları döşeyin ve üzerini başka bir tavayla veya kapakla kapatın. Ocak üzerinde iki yüzü de kızarana dek pişirin (tavada pişirildiğinde yemeği ters-yüz etmek daha kolaydır). Fırın tepsisi kullanırsanız 180 derece fırında 20 dakika pişirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL