Tavuklu Mantı Gyouza
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su, tuz ve zeytinyağını, unun ortasına ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Unlanmış bir zeminde oklavayla açın. Hamurdan 4 cm genişliğinde kareler kesin. ‹ç malzemesi için taze soğan ve sarmısakları incecik kıyın. Tavuk kıymasına soğan, sarmısak, patates nişastası, yumurta akı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı hamurların içine paylaştırın. Hamurların kenarlarını yarım ay şeklinde kapatıp, buharda pişirin. Sıcak olarak soya sosuyla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL