Tahinli Gül Çörek

Hem çok kolay hem de parmağa dikkat dedirtecek lezzette bir tarif. evinde tahinli çörek yapmak isteyenler için nefis bir tarif.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    yufkaları tezgaha üst üste dizin. bir yanda tahin, toz şeker (bir yemek kasığı ayırarak;) fındık ezmesini ve cevizi karıştırın. eritilmiş tera yağını önce en üstteki yufkaya elinizle az az yayın. hemen üstüne tahinli karışımı sürün rulo şeklinde sarın ve tepsiye gül şekline getirerek yerleştirin. ardından her kata aynı işlemi uygulayarak ilk gül şeklindeki yufkanın etrafına dolarak büyük bir yuvarlak elde edin. kalan karışımı da üstüne yayarak file badem ile süsleyip. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üstü kızarana kadar pişirin . sıcak sıcak ikram edin...

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...