Köfteli Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    EKMEK hamurlarından birini elinizin içine koyup, yumru şeklinde sıkın ve çıkan küçük hamur parçasını kaşıkla alıp, kızdırılmış sıvıyağa atıp, kızartın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. İçi için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, küçük köfteler yapın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızarttığınız hamurlardan birini, tamamen ikiye ayırmadan ortasından yarısına kadar kesin ve içine köfte koyun. Hamur ve köfte bitene kadar aynı işleme devam edin. Mantıyı servis tabağına alın ve üzerine et suyu gezdirin. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp, üzerine dökün. Tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirip, kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.