Kefirli Ravioli
Malzemeler
Yapılışı
-
1
UNU geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Kefir, yumurta, süt ve tuz ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. Hamuru merdane yardımıyla mantı hamuru kalınlığında açın. Su bardağının ağzı ile yuvarlaklar çıkarın. Harç için kıyılmış ıspanak, peynir, karabiber ve tuzu karıştırın. Bir adet hamuru düz bir zemine yerleştirin. Harçtan bir çorba kaşığı alıp, hamurun bir kenarına koyun. Diğer kenarı üzerine kapatın. Hamur ve harç bitene dek işlemi tekrarlayın. Ravioli'yi kaynayan tuzlu suya atın. Hamurlar suyun üzerine çıkmaya başladığında süzgeç yardımıyla servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL