Karidesli Mantı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su, tuz ve zeytinyağını da unun ortasına ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Unlanmış bir zeminde hamuru oklavayla açıp 4 cm genişliğinde kareler kesin. ‹ç malzemesi için, ayıklanmış karidesleri yumurta akı, tuz, karabiber ve patates nişastası ile karıştırın. Karışımı hamurların içine paylaştırıp, yarım ay şeklinde kenarlarını kapatın. Kırmızı ve sivri biberi incecik doğrayın. Bir tencerede suyu kaynatıp soya sosu ekleyin. Biberler ve mantıları suda haşlayın. Mantıyı sıcak olarak, suyu ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL