Kalamarlı Makarna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Önce balıkçınızdan tüm kalamar ısmarlamanız gerekiyor. Onu temizlerken ufak keseyi fark edeceksiniz. Bu konuda balıkçınızdan bilgi isteyin. Yoksa yanlışlıkla kesesini delip, mürekkebi boşa akıtabilirsiniz. Keseyi bıçak ucu ile delip, hemen hamuru oluşturacağınız kaseye aktarmanız gerekiyor. Bu arada oldukça hızlı hareket etmelisiniz. Zaten az olan mürekkebi ziyan etmemek için, yanınızda size yardımcı biri daha olsun. Kalamar mürekkebini, hamuru yapacağınız kaba alın. Üzerine diğer malzemeyi ekleyip, hamuru hazırlayın. Buzdolabında 1 saat bekletip kullanın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL