Ispanaklı Tortellini

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ISPANAKLI harç için ıspanak yapraklarını buharda pişirin. Elinizle sıkıp suyunu süzün. Kıyıp bir kaseye aldıktan sonra üzerine peynirleri, yumurta, karabiber ve tuzu ekleyip, karıştırın. Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurup, 30 dakika dinlendirin. Daha sonra incecik açıp, çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin. Kenarlara ıspanaklı harcı pay edip (D) şeklinde kapatın. Tuzlu suda 8 dakika haşlayın. Domates sos için soğanı küp doğrayıp, zeytinyağında soteleyin. Kıyılmış sarmısak ekleyip, bir-iki çevirin. Küp doğranmış domatesle tuzu ilave edip, kısık ateşte domates hafif suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan almaya yakın fesleğeni ekleyin. Domates sos ılıkken tortellini'nin üzerine gezdirin. Parmesan peyniri serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...