Fırında Piliçli Erişte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çok küçük kesilmiş soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkanmış ve suyu süzülmüş eti ve haşlanmış nohudu ekleyin. Kaynar suyu ekleyin. 20 dakika orta ateşte kaynatın. 30-40 cm çaplı fırın tepsisini yağlayın. Erişteyi içine yayın. 180-200 derece fırında karıştırarak biraz ısıtın. Et parçalarını eriştenin üzerine sıralayın. Nohutlu kaynar suyu üzerine dökün. Fırının ısısını biraz daha yükseltin. Suyunu çekene dek pişirin. Sarmısaklı yoğurt ve toz kırmızıbiberli yağla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...