fırında peynirli makarna

damak çatlatan bir lezzet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1. Büyük bir tencerede suyumuzu kaynatırız.
    2. Kaynayan suya makarnamızı atıp 8-9 dakika pişiririz. Çok fazla pişirmemek daha iyi olur.
    3. Kremaları orta boy bır tavaya dökeriz. Beyaz peyniri ve kaşarın yarısını kremayla karıştırıp yavaş ateste 10 dakika pişiririz.
    4. Pişen makarnamızı süzüp krema peynir karışımımızla iyica karıştırırız. Üzerine ince ince kıydıgımız maydonozlarımızı ekler karıştırırız.
    5. Orta boy bir borcama makarnamızın yarısını dökeriz araya kalan kaşarın yarısını yayarız. Üzerine kalan makarnayı dökeriz.
    6. Kalan kaşarımızı makarnanın üzerine dağıtıp 170 derecede yarım saat pişiririz.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...