Beşamel sossuz yufkalı fırın makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Makarnamızı tarifine göre haşlıyoruz evde fırın makarna yoktu ben spagetti kullandım(tüm çeşitler olabilir bence).Fırın tepsimizin altını yağlıyoruz ve 1 adet yufkamızı tepsimize döşüyoruz.Bir kabın içerisinde süt,yumurta ve unumuzu çırpıyoruz.Çırptığımız karışımın içerisine kaşarların yarısını ekliyoruz.Daha sonra makarnamızı yufkamızın üzerine yayıyoruz ve hazırladığımız sütlü karışımı makarnamızın üzerine döküyoruz.kalan kaşarıda makarnamızın üzerine serpiyoruz ve 200 derece fırında kontrol ederk pişiriyoruz.piştikten sonra yufkalı kısım üste gelecek şekilde servis yapıyoruz ..afiyet olsun arkadaşlar:))

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...