Bayat Ekmekli Çiğ Köfte Mantısı
ORTA
6 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
RONDODAN geçirilmiş bayat ekmek, rendelenmiş soğan, sarmısak, yumurta, kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber, pulbiber ve tuzu karıştırın. Azar azar su ekleyip, yoğurun ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurdan bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını baş parmağınızla açıp kenara alın. Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuzu yoğurun. Harçtan küçük toplar yapıp elinizde yuvarlayın. Hamurların ortalarına köfteleri yerleştirip, kapatın. Kaynar suya atıp, suyun yüzeyine çıkana dek haşlayın. Suyunu süzdürüp, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sos için rendelenmiş domates, biber salçası, karabiber, tuz ve tereyağının bir-iki dakika çevirin. Su ekleyip pişirin. Sosu içli köfte mantısının üzerine gezdirin. Arzuya göre sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL