Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği, Anadolu'nun özellikle Karadeniz bölgesine özgü, mısır unuyla hazırlanan geleneksel bir ekmektir. Yoğun dokusu ve hafif tatlımsı aromasıyla, bu ekmek hem sade olarak hem de yemeklerin yanında tüketilir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları geniş bir kaba kırın. Üzerine toz şeker ve yoğurt ilave edip çırpın. Ayçiçek yağı, dövülmüş fındık ve karbonatı ilave edin. Azar azar un ekleyerek elinizle hamuru yoğurun. Bekletmeden, küçük boy bir kelepçeli kalıba yerleştirin.
-
2
Elinizle düzeltip, üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde kesikler atın. Fındık serpin. 10 dakika dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL