Mısır Ekmeği, Anadolu'nun özellikle Karadeniz bölgesine özgü, mısır unuyla hazırlanan geleneksel bir ekmektir. Yoğun dokusu ve hafif tatlımsı aromasıyla, bu ekmek hem sade olarak hem de yemeklerin yanında tüketilir.

3 Porsiyon
45 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 su bardağı mısır unu

    2 adet yumurta

    1 su bardağı yoğurt

    Yarım çay bardağı toz şeker

    Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

    Yarım su bardağı dövülmüş fındık

    1 çay kaşığı karbonat

    Üzerine: Yarım çay bardağı kıyılmış fındık

Yumurtaları geniş bir kaba kırın. Üzerine toz şeker ve yoğurt ilave edip çırpın. Ayçiçek yağı, dövülmüş fındık ve karbonatı ilave edin. Azar azar un ekleyerek elinizle hamuru yoğurun. Bekletmeden, küçük boy bir kelepçeli kalıba yerleştirin.
Elinizle düzeltip, üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde kesikler atın. Fındık serpin. 10 dakika dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.