Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği
ORTA 3 KİŞİLİK

Mısır Ekmeği, Anadolu'nun özellikle Karadeniz bölgesine özgü, mısır unuyla hazırlanan geleneksel bir ekmektir. Yoğun dokusu ve hafif tatlımsı aromasıyla, bu ekmek hem sade olarak hem de yemeklerin yanında tüketilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları geniş bir kaba kırın. Üzerine toz şeker ve yoğurt ilave edip çırpın. Ayçiçek yağı, dövülmüş fındık ve karbonatı ilave edin. Azar azar un ekleyerek elinizle hamuru yoğurun. Bekletmeden, küçük boy bir kelepçeli kalıba yerleştirin.
  • 2
    Elinizle düzeltip, üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde kesikler atın. Fındık serpin. 10 dakika dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...