Konak Kebabı

Konak Kebabı
ÖNCELİKLE etleri, marine malzemesinde 12 saat bekletin. Pideler için, hamur malzemesini yoğurup yarım saat kadar mayalandırın. Daha sonra hamuru tepsiye yayıp, 170 derece kızgın fırında yarım saat pişirin. Soğuyunca dilimleyin. Domates sos için, yağı eritip, soğanı kavurun. Biberleri ve sarmısağı ilave edin. Küçük doğranmış domatesi de ekleyip pişirin. Etleri ızgarada pişirin. Patlıcan ezme için de, patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Tuz ve karabiber ekleyip, hafifçe pişirin. Başka bir kapta da yoğurt, tuz, dövülmüş sarmısak ve suyu karıştırın. Pideleri ısıtıp tabağa alın. Üzerine domates sos, patlıcanlı ezme, süzme yoğurt ve ızgarada pişmiş etleri koyun. En üste sotelenmiş mantarları ekleyin. Tereyağında kırmızı tozbiberi yakıp, yemeğin üzerine gezdirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...