Zencefilli ve Barbunyalı Kuzu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı, iri küp ya da şerit doğranmış biberleri, kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve ince doğranmış domatesleri ekleyerek bir süre daha kavurun. Barbunyayı katıp,1-2 dakika daha kavurduktan sonra salça, zencefil, et suyu ve tuzu ekleyerek kaynamaya bırakın. İlkkaynamadaki köpüğü, yemeğin üzerinden kevgir yardımıyla alın. 20-25 dakika kaynattıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Sabri Canberk Gezer