Sütlü Kuzu Gerdan
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KUZU gerdanları bir fırın kabına alın. Üzerine süt, sıvıyağ, soğan, tane biber, kekik ve tuzu ilave edin. Kabı
alüminyum bir folyo ile kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin. Daha sonra kabı önceden ısıtılmış 250 derece fırına verin. Üzeri kapalı olarak 45 dakika pişirin. Diğer taraftan bademleri 2-3 dakika haşlayıp kabuklarını soyun ve yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Dolmalık fıstıkları da aynı şekilde kavurun. Etler piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş badem ve fıstıkları serpin. Kiraz domates ve kekik yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL