Susamlı Pirzola

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarmısak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.
    Pirzolaları bu tencereye alın. Alt üst ederek buzdolabında 3-4 saat bekletin. Pirzolaları marinattan alıp, susama bulayın. Dilerseniz ızgarada veya yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavada, yumuşayana dek pişirin. Pişen pirzolaları servis tabağına alın. Maydanozlu garnitür ile servis yapın. Garnitür için: Maydanozu bir kaba irice doğrayın. Üzerine küp doğranmış soğan, domates ve mantarları ilave edin. Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ekleyip, karıştırın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...