Susamlı Pirzola
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarmısak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.Pirzolaları bu tencereye alın. Alt üst ederek buzdolabında 3-4 saat bekletin. Pirzolaları marinattan alıp, susama bulayın. Dilerseniz ızgarada veya yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavada, yumuşayana dek pişirin. Pişen pirzolaları servis tabağına alın. Maydanozlu garnitür ile servis yapın. Garnitür için: Maydanozu bir kaba irice doğrayın. Üzerine küp doğranmış soğan, domates ve mantarları ilave edin. Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ekleyip, karıştırın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL