Soğanlı Rozbif
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HAVUÇ, kereviz, pırasa ve maydanozu ufak ufak doğrayın. 2 adet soğanı ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğrayın. Etin etrafında görünen bütün yağları temizleyin. Üzerine tuz ve karabiber serpip, eti ovun. 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp etin her tarafını yağda kızartın. Eti bir tencereye aktarıp üzerine 4 bardak sıcak suyu ekleyin. içine doğranmış sebzeleri ve 2 adet soğanı ilave edip, 2 saat pişirin. Etler pişerken patatesleri haşlayıp, sonrasında kabuklarını soyun ve ezin. Eti kızarttığınız tavada kalan sıvıyağda ezilen patatesleri, tuzunu ayarlayıp kavurun. Artan 7 adet soğanı halka halka doğrayın. Ayrı bir tavaya bir buçuk bardak sıvıyağı aktarıp, soğanları iyice kavurun. Pişen eti servis tabağına alın. Tencerede kalan sebzeleri robottan geçirip 10 dakika daha kaynatın ve etlerin üzerine ilave edin. Kızaran patates ve soğanlarıda aktarıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL