Sebzeli Kuşbaşı Çanakları
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ETİ bir kaba alıp üzerine zeytinyağı ve salça ekleyerek harmanlayın. Üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Havuç ve patatesi temizleyip küp doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine bezelyeyi ilave edin. Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Eti geniş bir tavada, su eklemeden karıştırarak 15 dakika pişirin ve bir tabağa çıkarın. Patlıcanları soyup küp doğradıktan sonra, eti pişirdiğiniz tavaya aktarın. Üzerine küp doğranmış sivri biber ve sarmısak ilave edin. Kızarttıktan sonra etin üzerine ekleyin. Yine aynı tavada beşamel sosu hazırlayın. Bunun için, unu tavaya aktarıp rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü dökün ve sürekli karıştırarak pişmeye bırakın. Koyulaşınca tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Et ve patlıcan karışımının üzerine kekik, kimyon ve tuz serpin. Ekmeklerin üzerini kapak şeklinde kesip içini çıkarın. Patlıcanlı eti içlerine paylaştırın. Üzerine haşlanmış sebze karışımı ilave edin. Beşamel sos gezdirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL