Saray Usülü Çılbır

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kıymayı, çok küçük doğranmış soğan ile sıvıyağda kavurun. Bu arada unu, 2 çorba kaşığı tereyağı ile ayrı bir yerde kavurup, kıymayı ekleyin. Tuz ve karabiber katın. Karıştırıp, göz göz açın. Üzerine yumurtaları kırın. Akları beyazlaşana kadar pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında pulbiberi yakıp, çılbırın üzerine gezdirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...