Saray Usülü Çılbır
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıymayı, çok küçük doğranmış soğan ile sıvıyağda kavurun. Bu arada unu, 2 çorba kaşığı tereyağı ile ayrı bir yerde kavurup, kıymayı ekleyin. Tuz ve karabiber katın. Karıştırıp, göz göz açın. Üzerine yumurtaları kırın. Akları beyazlaşana kadar pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında pulbiberi yakıp, çılbırın üzerine gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL