Pırasalı Kuzu Kapama
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İNCE kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Kapamalık kuzu etini soğanın üzerine koyun ve kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kendi suyunda pişen eti fırına dayanıklı bir kabın içine alın. Üzerine sıcak su, limon suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiber ilave edin. Ayrı bir tavada çok ince kıyılmış pırasayı zeytinyağında kavurun ve etlerin üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL