Pırasalı Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pırasaları 2 cm uzunluğunda kesin. Bir tencereye 3 su bardağı su alıp içine 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Su kaynayınca pırasaları içine atıp haşlayın. Pırasalar yumuşadığında süzün ve soğumaya bırakın. Kıymayı bir tencerede 10 dakika kadar kavurup ocaktan alın. Kıyma soğuduğunda pırasaları, kaşar peynirini, yumurtaları, galeta ununu, ekmek içini, baharatları, tuzu, ince kıyılmış maydanozu ilave ederek iyice yoğurun. 15 dakika buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkartıp parmak büyüklüğünde köfteler yapın. Una bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL