Pekmezli Yahni

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuzu incik, dana ve tavuk etini tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynayana dek harlı ateşte pişirin. Ocağı kısıp, 1 saat daha pişirin. Pişme sırasında üzerinde oluşan köpüğü alın. Biberleri közleyip, kabuklarını temizledikten sonra doğrayın. Etlerin suyunu süzüp, kenara alın. Ayrı bir tencereye arpacık soğanı ve kırmızı biberleri alın, üzerine etleri yerleştirin. Harnup pekmezi döküp, karabiber ve tuz ekleyin. 1 çay bardağı et suyu ilave edip 20 dakika pişirin. Dilimlenmiş ekmekleri servis tabağına alıp, üzerine yahniyi yerleştirin. Maydanoz serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...