Patlıcanlı Adana Kebap
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları ocakta közleyip soyun. Bir tavada yağı eritip unu kavurun. Közlediğiniz patlıcanları ezip içine atın.5 dakika kavurup süt ve kaşarı ekleyin. Maydanoz ve sarmısağı ince kıyıp, patlıcana ekleyin, tuzunu ayarlayınve bir servis tabağına alın. Kıymaya, su, tuz ve baharatları katıp iyice yoğurun. Harçtan, mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle şekil verin. Yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak arkalı önlü kızartıp, patlıcanın üzerine koyun. Biberleri ve ikiye böldüğünüz ekmek dilimini de tavada çevirdikten sonra, tabağa yerleştirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL