Patlıcanlı Adana Kebap

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanları ocakta közleyip soyun. Bir tavada yağı eritip unu kavurun. Közlediğiniz patlıcanları ezip içine atın.
    5 dakika kavurup süt ve kaşarı ekleyin. Maydanoz ve sarmısağı ince kıyıp, patlıcana ekleyin, tuzunu ayarlayın
    ve bir servis tabağına alın. Kıymaya, su, tuz ve baharatları katıp iyice yoğurun. Harçtan, mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle şekil verin. Yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak arkalı önlü kızartıp, patlıcanın üzerine koyun. Biberleri ve ikiye böldüğünüz ekmek dilimini de tavada çevirdikten sonra, tabağa yerleştirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...