Patlıcan Yuva Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PatlIcanlarI alacalı olarak soyup, tuzlu suda yarım saat bekletin. Sudan çıkarıp, iyice kurulayın. Bu arada patlıcanların içini hazırlayın. Bunun için, bir kapta kıyma, ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısak, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı iyice yoğurun. Patlıcanları üç parmak genişliğinde dilimleyin. İç kısımlarını kabak oyacağı ile çıkarın. Patlıcanların içine, hazırladığınız kıymalı harcı doldurun (dilerseniz köfte şekli vererek de patlıcanların içine yerleştirebilirsiniz). Patlıcanları düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerine salçalı su ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşe oturtun. Basınç gösterge çubuğunda 1. halka görünene kadar bekletin. Daha sonra tencereyi en küçük ocağa alıp, 3 dakika pişirin. Düdüklü tencereyi, basınç gösterge çubuğu tamamen inene kadar suyun altında bekletin. Kapağı açıp, patlıcanları servis tabağına alın. Dilerseniz bu şekilde ya da üzerine dilimlenmiş domates ve biber koyarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...