Patates Arası Külbastı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİ haşladıktan sonra kabuklarını soyup ezin. Üzerine kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Patatesli karışımı düz bir zemine alıp bir parmak kalınlığında yayın. Daha sonra kalp şeklindeki büyükçe bir kurabiye kalıbı ile kesin. Zeytinyağını bir tavaya koyup hazırladığınız kalp patatesleri arkalı önlü kızartarak kenara alın. Ardından halka doğradığınız soğanı aynı tavaya alıp 2 dakika sote edin. Üzerine etleri kekik ve karabiberi ekleyip arkalı önlü sote edin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, hardal ve sirkeyi karıştırın. Kalp patatesleri servis tabağına alın, üstlerine birer parça et koyun. Sosu dökün. Üzerine ikinci patatesi de yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL