Papaz Yahni

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Arpacık soğanları temizleyip kenara alın. Düdüklü Tencere'ye alıp ocağa oturtun. Suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine tereyağı ve arpacık soğanı ilave edip, 5 dakika kavurun. Salçayı suyla açıp tencereye ilave edin. Tarçını tencereye katın. Tuzunu ve karabiberini ayarladıktan sonra tencereyi ocağa oturtun.Düdüklü Tencere'nin 2'inci kademe ayarında buhar çıkana dek pişirin. Buhar çıkmaya başlayınca ocağı kısık ateşe getirip, 20 dakika pişirin. Sürenin bitiminde ocağı kapatıp, tencereyi buhar tahliye ayarına getirin ve buharı tamamen çıkarın. Aç butonuna basarak tencereyi açın. Kıyılmış maydanozu yemeğe ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...