Nar Ekşili Mantar Kebabı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mantarları yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın. Enlemesine ortadan ikiye kesin. Diğer tarafta kıymaya tuz, karabiber katıp yoğurun. Daha sonra elinizi suya batırarak, köfteden ceviz iriliğinde parçalar koparın. Mantarın altta kalan kısmının üzerine kıymayı yayın. Diğer yarısını da üzerine kapatın. Fırın tepsisine dizin.Mantarlar bitinceye kadar bu işleme devam edin. Fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra üzerindeki folyoyu açıp, mantarların bıraktığı suyu bir kaba süzün. Bu suyun içine salçayı ve nar ekşisini katarak iyice karıştırın. Mantarların üzerine gezdirin. Tekrar fırına verip, üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL