Mürdüm Erikli Dana Kaburga
Malzemeler
Yapılışı
-
1
DANA kaburgaları 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağladığınız yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartıp bir kenara alın. Diğer taraftan kalan zeytinyağını bir tavaya alıp, irice doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsağı renkleri dönene dek kavurun. Üzerine soyulup irice doğranmış havuç, kıyılmış maydanoz, kekik, biberiye, fesleğen, tarhun ve tuz ekleyip 5 dakika soteleyin. Salçayı katıp bir-iki dakika daha soteleyin ve ocaktan alın. Üzerine 4 litre sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca kızarttığınız kaburgaları üzerine ekleyin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 2 saat pişirin. Ocaktan almadan 10 dakika önce kuru erikleri tencereye ilave edin. 10 dakika pişirip ocaktan alın. Dana kaburgayı ve erikleri servis tabaklarına alın. Pişirme kabındaki sebzelerin suyunu süzün. Suyu kaburgaların üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler