Lezzetin Dansı Sazende
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Etlerİ yıkayın. Üzerini aşacak kadar su ile pişirin. Pirince tuz ilave ederek, sıcak su ile ıslatın. Kuş üzümlerini de sıcak su ile ıslatın. Yarım saat bekletin. Soğanları halka halka doğrayın. 1 kaşık margarin ile teflon tavada soteleyin. Havuçların kabuklarını soyup, kibrit çöpü uzunluğunda ince kesin. Onları da bir kaşık yağ ile soteleyin. Kestane, badem ve antep fıstığının kabuklarını soyun. Pişen incik etlerini en derin teflon tencereye dizin. Üzerine önce sote edilmiş soğanı, daha sonra havuçları yayın. Pirinçleri yıkayıp, süzün. Kuş üzümü, kestane ve bahatları bir kasede harmanlayıp, havuçların üzerine yayın. Etsuyu tabletlerini suyla karıştırıp, pirinçlerin kenarından yavaşça süzün. Kalan margarini ilave edip, önce hızlı daha sonra kısık ateşte pişirip 5 dakika dinlendirin. Servis kabına ters yüz ederek çevirin. Teflon tavaya tereyağını alın. Sırasıyla badem, dolmalık fıstık ve antep fıstığını ilave edip, kavurun. Yemeğin üzerine gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL